Френският министър на здравеопазването Оливие Веран заяви, че приложенията на здравния

...
Френският министър на здравеопазването Оливие Веран заяви, че приложенията на здравния
Коментари Харесай

Оливие Веран заяви, че смекчава изискванията за здравен пропуск

Френският министър на опазването на здравето Оливие Веран заяви, че приложенията на здравния пропуск, който провокира вълна от неодобрение – към 237 хиляди французи стачкуваха в разнообразни градове против тази мярка - ще бъдат смекчени, предава Teller Report.

Демонстрациите бяха извършени в събота - два дни, преди здравният пропуск да влезе в действие. Здравният пропуск, който самичък по себе си съставлява QR код, удостоверява, че неговият собственик или е изцяло имунизиран, или е бил тестван за ковид и резултатът е негативен, или към този момент се е възстановил изцяло от болестта. От края на юли той е нужен на всеки, който желае да посети разнообразни културни събития, а от 9 август ще се изисква и от питейни заведения, заведения за хранене, публичен превоз, пътуващ на дълги дистанции и така нататък

Веран съобщи, че валидността на негативния тест на неимунизираните ще бъде 72 часа, а не 48 часа/ Ще могат да се правят независими проучвания, както и антигенни и PCR проби. Тяхната годност също ще е 72 часа.

Пропускът няма да е нужен на французите, които желаят да посетят общопрактикуващ доктор. От друга страна обаче, „ ще се изисква в лечебните заведения, без обаче да съставлява каквато и да било преграда на хората, нуждаещи се от потребна и незабавна помощ “.

Демонстрации против рестриктивните мерки за неимунизирани в над 100 града във Франция. Повечето демонстрации, извършени в над 100 града във Франция в събота, протекоха спокойно. При обособени конфликти с полицията са били арестувани 35 протестиращи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР